Ideje za nadaljnji razvoj portala

Želimo si, da napredni igralci sodelujejo pri razvoju portala na način, da nam sporočijo, katere funkcionalnosti se jim zdijo najbolj pomembne.

Zlati člani dobijo dva glasova na teden, srebrni pa enega. Ideje z večjo težavnostjo zahtevajo sorazmerno več glasov, da se izvedejo.

Razen res redkih izjem bodo vse izglasovane funkcije na voljo samo za zlate in srebrne člane.

Glasovnica

Ta teden imaš še . Za isto idejo lahko glasuješ večkrat. Ko enkrat oddaš glas, ga ne moreš več vzeti nazaj.

Pravila TZS v tri

8

Članom bomo ob odprtju nove mize ponudili izbiro igranja po uradnih TZS turnirskih pravilih. Ker imajo ta pravila veliko posebnosti, bo ta ideja izvedena po delih v roku nekaj mesecev.

Zapiski pri igralcu

4

Ta funkcija bo omogočila, da pri vsakem igralcu zapišete podatke o njegovem stilu igre ali pa o čemerkoli drugem. Ti zapiski bodo privatni, igralci pri katerih ste pustili zapiske, pa bodo imeli pri imenu ikono rumenega zvezka.

Načrtovalec iger

8

Člani bodo dobili možnost, da shranjo celoten potek kakšne zanimive runde za kasnejšo podrobnejšo analizo. Kasneje bodo lahko v posebnem grafičnem vmesniku rundo prekinili na kateri koli točki in jo poljubnokrat preigravali bodisi sami, bodisi z računalniškim igralcem.

Organizacija turnirja v živo

20

Valat.si bo začel organizirati turnirje v živo. Od začetka samo enega na leto za 50 najboljših igralcev na spletu, kasneje, z izkušnjami, pa več.

Igra 3+1

4

Igra 3+1 je različica igre v tri, ki jo igrajo štirje igralci. Vsako rundo eden izmed igralcev igro samo opazuje, če pa se igra igro klop, pa ta igralec igra s talonom.

Pogled na mizo v 3D

5

Izdelana bo nova grafična predloga, s katero boste lahko gledali na mizo v izometričnem pogledu. Ta pogled bo na voljo tudi za Android.

Izdelava uradnega Valat.si logotipa

3

Valat.si zaenkrat še nima logotipa, ki bi omogočil širšo prepoznavnost portala. Najeli bomo grafičnega oblikovalca ki bo tak logotip izdelal.

Grafična prenova aplikacije

7

Trenutna grafična podoba je kompromis med grafično dovršenostjo in hitrostjo nalaganja spletnega portala. Najeli bomo grafične oblikovalce in skupaj z njimi prenovili grafično podobo tako, da bo igra ostala tako hitra še naprej.

iOS (iPhone) mobilna aplikacija

5

Zaradi zelo strogih pravil podjetja Apple trenutno aplikacije za iOS ni. Raziskali bomo možnosti, da omogočimo igranje tudi na iPhone in iPad napravah, in to z enako ali primerjivo kakovostjo trenutni Android aplikaciji.

Podpora za Mac (brskalnik Safari)

3

Zaradi slabe podpore standardom trenutno igra deluje v omejenem načinu na računanikih Mac. Vse manjkajoče funkcionalnosti bomo predelali, da bodo skladne s starejšimi standardi

Uradna podpora za Firefox

2

Trenutno je edini uradno podprti brskalnik Google Chrome. S tem predlogom bomo na ta seznam dodali Firefox in popravili vse, kar ne deluje.

Izboljšava računalniških igralcev

9

Porabili bomo do 500 ur časa, da naredimo računalniška igralca v tri in v štiri še boljša.

Presenečenje 1

7

Izboljšava portala, ki je zaenkrat še ne smemo izdati. Bo eksperiment, ki bo verjetno zelo navdušil nekatere igralce, ne pa vseh.

Sistem proti goljufanju

11

Trenutno že imamo zelo osnoven sistem, ki zaznava igralce, ki goljufajo. Razvil se bo zelo napreden model strojnega učenja, ki bo s pomočjo gručanja zaznal neobičanje vzorce in preprečil medsebojno igro takim igralcem.

Temna tema (dark theme)

3

Za vse igralce, ki igrate ponoči, bomo pripravili temno temo, ki bo lažja za vaše oči. Pri telefonih z OLED zasloni pa bo tudi baterija trajala malo dlje.